Met dit blog willen wij jullie meenemen op reis naar Australië en zo laten dromen en genieten van dit vrije en avontuurlijke land.


dinsdag 2 augustus 2011

Nitmiluk bevaren

Vandaag vroeg uit de veren want we  moeten om 8 uur bij de kano verhuur zijn.
Daar aangekomen springen we in twee dubbele en één enkele kano (nou ja, springen...)
en we zijn op weg. onze spullen opgeborgen in een waterdichte ton. Sander gaat in de enkele kano. Na een half uurtje wisselt hij met Freek want de kano alleen is behoorlijk lastig.
We varen door de katherine Gorge: een prachtige gorge met rotsen aan allebei de kanten en groene bomen aan de zijkant. Bij elk leuk strandje staat een bord: don`t enter: daar zitten de zoet water krokodillen met hun nest. Deze croc`s schijnen mensen niks te doen, behalve als je hun nest nadert.
Zodra we zo`n bord zagen wilde Hilde en Sander er met een behoorlijke bocht omheen. En inderdaad bij een strandje zagen we er inderdaad een liggen. Op de terugweg niet meer, dus dan denk je... waar zit ie nou?
Op de heenweg hadden we de stroming tegen. Na ongeveer 1,5 uur waren we bij de eerste stroomversnelling en hadden de gorge 1 erop zitten. het was de bedoeling dat we tot daar zouden gaan, echter we kregen de tip van een man om met je peddel en je zwemvest een pad te volgen. dit liep voorbij de stroomversnelling en daar kon je weer in een andere kano stappen. Dit was in de 2e gorge. Hier hebben we ook nog een stuk gevaren tussen "the Narrows" een stuk met hoge rotsen en een wat smalle vaarweg. Hier voelde we een flinke tegenwind. Na een stuk zijn we omgekeerd, hebben in de buurt van onze eigen kano lekker even gezeten, wat gegeten, gezwommen. Ik ben even naar de overkant gekrabbeld via allerlei rotsen omdat daar wat prehistorische rotsschilderingen zijn van aboriginals. Interessant.
Na lekker te hebben uitgerust, zijn we op ons gemak teruggevaren. nu met de stroom mee. Onze handen waren wel al wat gevoelig en Hilde klaagde over haar ontzettend ontwikkelde armspieren die nu toch echt zeer gevoelig waren.
Al met al een erg leuke dag in een zeer mooie omgeving. echt de moeite waard.
Nu staan de kids te trappelen voor een bushwalk. ja, ik geloof het ook niet dat ze vrijwillig wat willen lopen maar dat komt omdat ze een plek hebben ontdekt waar veel kangaroes zitten. en die zijn zo ontzettend schattig!! Hilde en Freek (bijgenaamd de bush-walker met het scherpe oog!) hebben ze gisteren ook gezien en daar was het meest schattige beestje wat j e maar kon bedenken. (zeiden ze; dus even  mee gaan kijken).
Foto`s uploaden lukt hier van geen meter.  kost enorm veel tijd. dus dat doe ik pas als ik weer thuis ben.
Morgen gaan we via wat tussen stoppen naar Darwin. Overmorgen eerst daar nog wat de stad bekijken en wat shoppen en dan `s avonds terug naar nederland. Enerzijds leuk om mensen weer te zien,.....maar ik wil eigenlijk echt nog niet weg uit dit land.

dikke zoenen. volgende keer in het echie..

ps: er zijn hierr echt duizenden vleermuizen. bij de schemer beginnen ze allemaal rond te vliegen en geluid te maken. prachtig gezicht. Sander vindt het wat  minder wat hij is bang dat ze op zijn kop poepen.

1 opmerking:

  1. hoi Grensjes,

    bedankt dat we jullie van een afstandje mochten volgen. Erg leuk geschreven ook. Wat hebben jullie veel meegemaakt zeg! Een onvergetelijke vakantie waar jullie als gezin nog lang met veel plezier aan terug zullen denken.

    Wel wat voorbarig, maar misschien is dit een van de laatste mogelijkheden om jullie blog te updaten / lezen;
    goede en een veilige reis terug naar Nederland!
    (en....niet vergeten om bij thuiskomst rechts te rijden hè)

    groet
    André en Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen