Met dit blog willen wij jullie meenemen op reis naar Australië en zo laten dromen en genieten van dit vrije en avontuurlijke land.


zaterdag 6 augustus 2011

Weer thuis

woensdag zijn we inderdaad naar Darwin gereden. Eerst zijn we gaan ontbijten/picknicken bij Katherine hot springs om daarna in deze warm water bronnen heerlijk te badderen. Het water is zo`n 35 graden, dus het is alsof je in een bad stapt. Heerlijk helder water waarin iedereen lekker ligt te dobberen. er is een klein waterversnellinkje waardoor daar een bubbelbad is ontstaan. Heerlijk. Sander is aan zijn grote schoonmaakbeurt begonnen met o.a. een preventieve huidbehandeling tegen de puisten die altijd in een vliegtuig ontstaan.
Daarna zijn we een stukje naar het noorden gereden om bij Edith Falls nog een pauze in te lassen. In het kader van de spa-dag, is dit dan het koude dompelbad. (ofschoon dat dan toch weer meevalt als je er eenmaal in bent). Lekker even kletsen met wat mensen die daar ook zitten en daan door naar Darwin.
Via de verschillende roadhouses (van dorpjes kun je niet eens spreken; er staat om de 50km een soort truckershuis waar je een bak koffie kan krijgen, een tankstation en vaak een camping. Dat was het dan wel weer) zijn we bij de camping Hidden Valley aangekomen. Hier worden we nog getrakteerd op wat optredens van een paar lokale artiesten.
De volgende ochtend weer de tactiek van Cairns gebruikt: koffers buiten open en alles uit de camper in de koffers mikken. De tassen vol met echt vieze was en de rest in de koffers. Het zit er zo in. helemaal goed.
Daarna naar een grote mall gereden om nog even wat te shoppen. de kinderen willen eigenlijk allemaal nog een shirt of bloes kopen. Freek en Hilde kunnen goed slagen. Sander niet. Dus hij gaat ook nog in het centrum kijken. We gaan na een chinees hapje noodles dus naar het centrum van Darwin waar we ook nog een paar souvenirs scoren en inderdaad een leuk shirt voor Sander. Iedereen gelukkig.
Dan gaat het snel richting einde: naar apollo, camper inleveren, met taxi naar vliegveld, inchecken, door douane en dan kunnen we al snel boarden. Eerst naar Singapore, daarna in een zeer grote en luxe airbus (80 meter lang en breedt, 450 mensen aan boord) naar Londen (superverzorging van de qantas!!) en dan weer met een kleiner toestel naar Amsterdam. Alleen de tassen met de vieze was zijn daar aangekomen. de koffers staan nog in Londen, maar die worden keurig zaterdagochtend thuis afgeleverd.
We staan gelijk op de A2 in de file, welkom thuis zullen we maar zeggen.
Hilde helemaal gelukkig want Dennis stond haar op te wachten op schiphol!! Sander afspraak om te chillen met zijn vrienden, Freek met Tijs de stad in voor rugzak voor Tijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten