Met dit blog willen wij jullie meenemen op reis naar Australië en zo laten dromen en genieten van dit vrije en avontuurlijke land.


maandag 1 augustus 2011

Litchfield National Park

Na een werkelijk prachtige sterrenhemel met vallende sterren (we hebben wensen bedacht) en goede nachtrust omdat de temperatuur daalt tot aangename waarde, gaan we op weg naar Litchfield NP. Dit park is slechts enkele kilometers van de camping. Eerst komen we bij een gebied waar de magnetic termieten wonen. Zij maken een soort van grafsteen-toren van hun nest. dit om de temperatuur in het nest stabiel te houden. ziet er erg apart uit. er staan ook nog wat termietenheuvels van de kathedrale-termiet: zo`n metertje of 5 hoog; 50 jaar oud.... een schuilplaats voor lizards, spinnen, ratten, possums e.d. tijdens vuur.
Daarna doorgereden naar Wangi-falls: je moet weten het park is een soort van plateau van kalksteen met veel water in het gebied. Het hele gebied is bekend om zijn watervallen met zwempoelen erbij. Dus Wangifalls is de eerste plek waar we lekker in het water plonsen en tot onder een waterval kunnen zwemmen. Er is op de rots een soort van holte ontstaan, intussen gevuld met water...helemaal warm dus. lijkt echt een warm bad. de poel is omgeven door groene bomen, gevuld met flying foxes: vleermuizen!  en groot!
prachtige plek. Daarna gereden naar Tormerfalls alleen om te kijken. daar mag je niet zwemmen. Dat mag wel bij Florence falls: te bereiken door 135 treden naar beneden te gaan. Deze poel ligt helemaal tussen hoge rotsen;  2 watervallen naar beneden, (er zijn mensen die helemaal omhoog klimmen en dan vanaf de top in het water springen; dat gaat zelfs freek te ver). Er zwemmen grote vissen en aan de kant ligt een joekel van een slang te slapen. Toen we die zagen, werden we toch ineens wat voorzichtiger....
Als laatste afgekoeld in buley`holes: een cascade van kleine badkuipjes, die met kleine watervalletjes verbonden waren.
Prachtig gebied. echt  moeite waard.
`s Avonds een echte croc-burger op: beetje stevig kippenvlees smaak. anders dan je zou verwachten.
Morgen gaan we verder naar het zuiden richting Katherine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten