Met dit blog willen wij jullie meenemen op reis naar Australië en zo laten dromen en genieten van dit vrije en avontuurlijke land.


vrijdag 29 juli 2011

Darwin

even snel een berichtje. ik heb 4 minuten om wat te schrijven.
het foto-uploaden is niet gelukt vorige keer. internet was te langzaam. zodra het kan, ga ik het nogmaals proberen.
gisteren een reisdag naar Darwin. in de ochtend de koffers buiten opengezet en alle spullen erin gepropt. was een goede tactiek. De koffers waren ook goed qua gewichtverdeling. De camper inleveren, naar het vliegveld en de vlucht verliepen prima. In Darwin merkte we gelijk dat het een heel ander gebied was.  (ga straks verder)
zo, gelijk uren later. maarik ga nu verder op een heel beroerde computer. In Darwin was het gelijk 10 graden warmer. We moesten even flink haasten om bij de camperverhuur te komen, camper meenemen, boodschappen doen (eerst een winkelcentrum vinden), camping vinden. Onze kids vreesde al dat we wild moesten camperen, maar we vonden toch nog een leuke camping. er waren daar geen losse toilets, maar alleen complete badkamers. De eerste possum gezien. De camper ingeladen. Hij is iets luxer en iets groter dan de vorige.
Vanmorgen ontspannen opgestaan en op weg naar de aidelaide river crossing. Het landschap is duidelijk anders dan waar we vandaan komen: droger, rode aarde, andere bomen, veel eucalyptus, Yucca. We zien veel aboriginals en aziaten.
Als eerste gaan we naar de fogg-dam: een dam die jaren geleden is aangelegd om rijstvelden te creeeren, maar de vogels aten standaard alle zaad op. Nu ishet een moerassig, billabong gebied met veel verschillende vogels, waterpythons, krokodillen. Ik liep een stukje over de dam omdat ik een foto wilde maken in een speciaal hutje, en ik kreeg even de kriebels...ging even rennen.
daarna doorgereden  naar de  rivier voor een tour met een boot om de krokodillen te zien: nou, dat is gelukt.....jeh.. wat een berg kroks bij elkaar. een jehh, wat zijn ze eng. de behendigheid in het water, die emotieloze ogen, die enorme kaken en tanden..... het dominante mannetje in dat stuk van de rivier is 6 meter, dus dan snap je het wel. wel erg indrukwekkend.
Verder een groep roofvogels gezien die bushfires maken. Zij houden van het vuur omdat daardoor allerlei beesten op de vlucht moeten en zij gemakkelijk aan lekkere hapjes kunnen komen. Maar ze zijn met velen en niet zo geduldig. als het even niet opschiet, pakken ze een tak met vuur en droppen deze een stukje verder: zo maken ze weer een bushfire om daar te jagen. (de bushfires zijn trouwens nodig voor deze natuur).

Na bijgekomen van de schrik, weer in de camper te zijn gekropen, zijn we doorgereden naar Litchfield camping. Morgen naar dit nationaal park.
Het is een leuke, eenvoudige outback camping met een verfrissende pool en een gezellige sfeer. Helemaal goed.
foto's gaan niet lukken. tot morgen.zoenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten