Met dit blog willen wij jullie meenemen op reis naar Australië en zo laten dromen en genieten van dit vrije en avontuurlijke land.


vrijdag 29 juli 2011

Darwin

even snel een berichtje. ik heb 4 minuten om wat te schrijven.
het foto-uploaden is niet gelukt vorige keer. internet was te langzaam. zodra het kan, ga ik het nogmaals proberen.
gisteren een reisdag naar Darwin. in de ochtend de koffers buiten opengezet en alle spullen erin gepropt. was een goede tactiek. De koffers waren ook goed qua gewichtverdeling. De camper inleveren, naar het vliegveld en de vlucht verliepen prima. In Darwin merkte we gelijk dat het een heel ander gebied was.  (ga straks verder)
zo, gelijk uren later. maarik ga nu verder op een heel beroerde computer. In Darwin was het gelijk 10 graden warmer. We moesten even flink haasten om bij de camperverhuur te komen, camper meenemen, boodschappen doen (eerst een winkelcentrum vinden), camping vinden. Onze kids vreesde al dat we wild moesten camperen, maar we vonden toch nog een leuke camping. er waren daar geen losse toilets, maar alleen complete badkamers. De eerste possum gezien. De camper ingeladen. Hij is iets luxer en iets groter dan de vorige.
Vanmorgen ontspannen opgestaan en op weg naar de aidelaide river crossing. Het landschap is duidelijk anders dan waar we vandaan komen: droger, rode aarde, andere bomen, veel eucalyptus, Yucca. We zien veel aboriginals en aziaten.
Als eerste gaan we naar de fogg-dam: een dam die jaren geleden is aangelegd om rijstvelden te creeeren, maar de vogels aten standaard alle zaad op. Nu ishet een moerassig, billabong gebied met veel verschillende vogels, waterpythons, krokodillen. Ik liep een stukje over de dam omdat ik een foto wilde maken in een speciaal hutje, en ik kreeg even de kriebels...ging even rennen.
daarna doorgereden  naar de  rivier voor een tour met een boot om de krokodillen te zien: nou, dat is gelukt.....jeh.. wat een berg kroks bij elkaar. een jehh, wat zijn ze eng. de behendigheid in het water, die emotieloze ogen, die enorme kaken en tanden..... het dominante mannetje in dat stuk van de rivier is 6 meter, dus dan snap je het wel. wel erg indrukwekkend.
Verder een groep roofvogels gezien die bushfires maken. Zij houden van het vuur omdat daardoor allerlei beesten op de vlucht moeten en zij gemakkelijk aan lekkere hapjes kunnen komen. Maar ze zijn met velen en niet zo geduldig. als het even niet opschiet, pakken ze een tak met vuur en droppen deze een stukje verder: zo maken ze weer een bushfire om daar te jagen. (de bushfires zijn trouwens nodig voor deze natuur).

Na bijgekomen van de schrik, weer in de camper te zijn gekropen, zijn we doorgereden naar Litchfield camping. Morgen naar dit nationaal park.
Het is een leuke, eenvoudige outback camping met een verfrissende pool en een gezellige sfeer. Helemaal goed.
foto's gaan niet lukken. tot morgen.zoenen.

donderdag 28 juli 2011

Cairns

Na een heerlijke relax-dagin Airlie Beach, met nog een leuke ontmoeting met een gezin uit Breda, zijn we aan een lange rijdag begonnen richting Cairns. Vrijdag gaan we vliegen naar Darwin vanuit Cairns, dus we moeten een flink stuk naar het noorden toe.
Het ging prima, met tussendoor een lekker broodje subway en een overnachting op een verwaaide camping in Cardwell. (de storm had daar enorm huisgehouden!! het  bos was daar in de omgeving 80% kapot gewaaid en de daken van allerlei huizen waren eraf gewaaid.)
Onderweg heb ik geprobeerd die gave vrachtwagens te fotograferen: er rijden hier van die hele stoere, met veel chroom. maar ik moet zeggen, echt lukken doet dat niet in een hotsende, klotsende camper. (de wegen zijn hier niet zoals thuis; ze zijn smal en nogal honkieponkie).
Intussen zijn we in Cairns aangekomen. Zitten op de meest luxe camping ever: echt 3 zwembaden, bubbelbaden (koud én warm; Na lange discussie met Hilde hebben we toch voor de k....ehh.....warme gekozen!!) allerlei sporten zijn mogelijk. vanavond een buitenfilm. name it, it`s there. Lekkere afsluiting aan dit gebied. We gaan een hapje eten bij sissler`s. kijken of dat hetzelfde is als in Amerika.
Nu ga ik nog wat foto`s op ons album zetten.
dikke zoenen

maandag 25 juli 2011

gewoon even wat foto`s

dagje Airlie Beach

we zijn vandaag nog een dagje hier blijven hangen. lekkere sfeer, leuke camping waar de papagaaien, ibissen en de kakatoe`s in de bomen rondvliegen. De jeugd wilde lekker uitslapen, potje tennissen, even zwemmen en de meiden wilden nog wat cadeautjes kopen. John en Sander zijn nu naar een sportzaak een stukje voor het dorp. Zij zijn op zoek naar een australie-shirt. Freek zit lekker op de camping wat te computeren.
John en ik hebben vanochtend een lekkere wandeling gemaakt en toen we op een terrasje zaten met een bak koffie en thee en over de groene koraalzee uitkeken, zeiden we tegen elkaar: " wonder what de rich people do?" .....

Whitsundays... whaw

De dag erna zijn we weer verder gereden naar het zuiden. We zijn aangekomen op Airly beach: het meest zuidelijke puntje wat we gaan berijden vanuit Cairns. de tocht erna toe is prima gegaan. we zijn nu in een wat uitgestrekt, droger gebied terecht gekomen. Elke 30 km is er wel een nederzetting met een paar huizen, een winkeltje en een benzinestation, maar dan heb je het wel gezegd.
Airlie Beach is wel wat anders: een echt toeristische plek met veel backpackers, jonge mensen en winkeltjes/restaurantjes  en touroperators. Dit is niet gek want vanuit Airlie Beach ga je naar de Whitsundays. dit zijn 74 continentale eilanden van een onwaarschijnlijke schoonheid. Echt, je kan het eigenlijk niet beschrijven wat de kleur van het water is, groen, blauw in alle tinten. De eilanden zijn heuvelig, volledig groen begroeid en vol met dieren op het land en in de zee.
Vandaag hebben we een dagtocht gemaakt met de ocean rafting. Weer zo` n rubbere boot, met een klein clubje mensen en 2 begeleiders: waarvan er een nogal ADHD was. maar geweldig leuk; een enorme natuurmens en heel fanatiek in zijn verhalen over de natuur en de dieren. Hij vertelde heel veel en dat was geweldig. Eerst gingen we een uurtje varen (gemiddeld 60 km per uur; voor de show ook even 85 km per uur!!) Freek, Sander en Anja zaten op de rubberen zijkant, helemaal te genieten in de zon met de wind door de haren. Geweldig dus. je moest je vasthouden aan een handvat en een touw. Onderweg zagen we mantray-ray`s van 2 meter doorsnede en schildpadden. Daarna kwamen we aan op Hill inlet: WHAW..... geen woorden.....100 foto`s verder en je ogen uit je hoofd: siliconwitte stranden, blauwe en groene zee, blauwe lucht.... honderden krabbetjes die over het strand lopen, zee-arenden in de lucht...... tja........ga dat is beschrijven.
We hebben een stukje omhoog gelopen zodat we een mooi overzicht hadden. er lag nog een slang, maar dat paste volledig in het natuurplaatje....
zo snel we kunnen zullen we foto`s downloaden, dan zie je het zelf. Echt een van de mooiste plekken ooit gezien.
Daarna met de boot door naar een snorkelplek. Weer allerlei mooi koraal en leuke vissen gezien. Het water was behoorlijk koud, maar dat maakte mij niets uit. Ik ben er niet uit te slaan!! ( met een wetsuit kan je het ook wel even volhouden). Ik kan hier zo van genieten.
Daarna naar Whithaven Beach gevaren: op dit parelwitte strand hebben we heerlijk gelunched, (wel de zeemeeuwen van je bord slaan, want zij doen alles om je kippetje te pakken te krijgen!!) en gewoon genoten van deze zeer bijzondere omgeving. Daarna werd het tijd om weer aan boord te gaan en we hebben daarna weer ruim een uur gevaren. We gingen de hoek om en zien nog net de staart van een walvis zo`n 100 meter van ons vandaan. Even later zien we een moeder walvis met haar kalf: dit kalf was de Jumps aan het oefenen: constant omhoog uit het water met moeder walvis op enige afstand om te waken. Echt geweldig om te zien. Verder langs allerlei prachige eilanden. Ook lang hamilton eiland: een 6 sterren resort van 3000 dollar per nacht. alle bekende grootheden van deze planeet zijn daar al geweest. (erg logisch als je zoveel geld hebt om op deze stek even te zijn!!) Het laatste stuk hebben we nog even speed up gedaan: even gassen en rondjes draaien. heerlijk. Al met al een echt geweldige dag. Ongelofelijk gebied. WHAW!!!!

ps: de foto`s k omen zo snel mogelijk. dikke zoenen

Magnetic island

hoi allemaal,
het wordt weer tijd om jullie bij te praten. we zijn de afgelopen dagen niet er toe gekomen om ons blog bij te werken. maar ik zal beginnen bij ons vertrek vanaf Mission Beach. We zijn via de Bruce Highway naar Townsville gereden. dit is een behoorlijk grote stad van waaruit je naar Magnetic Island kan varen. We zijn enorm verwend want we vinden Townsville met zijn lange Strand (zoals de boulevard daar heet) niet echt geweldig. Ook zo`n grote stad vinden we eigenlijk niks. De sfeer van kleinere dorpjes als Mission Beach liggen ons beter: relaxtere atmosfeer. Dit geldt ook voor de camping.
Er is een bushfire buiten Townsville, we ruiken en proeven de brand en later komen de stukjes as  overal terecht.
Op deze camping hebben we geen stroom, dus koken we in de gemeenschappelijke keuken en dat is dan wel weer heel gezellig. je komt hier allerlei mensen tegen van overal vandaan: een italiaan die nederlands praat en les geeft op het conservatorium, een nederlandse die al jaren met haar australische vriend over de wereld trekt en af en toe in australie wat maanden werkt om dan weer een jaartje weg te gaan, een engelsman die al jaren in australie woont en allerlei bijzondere theorien heeft over de geografie van australie en de filipijnen.
De volgende dag zijn we met de boot naar Magnetic Island gegaan. dit eiland ligt 8 km uit de kust en kun je al zien vanaf de kust. Het is een magnifiek eiland, klein: zo`n 10 km breed en 8 km diep. Met onze 4WD kunnen we helemaal tot in het hoekje komen over een heel smal weggetje: florence beach en radical beach: tja, wat kan ik zeggen...... geweldig. ook nog even gesnorkeld in het heldere water, prachtige omgeving. Paradijselijk gevoel. Daarna doorgereden naar Horse shoe bay en lekker gelunchd en geluierd. Daarna om een uur of 3 een wandeltocht gemaakt naar uitkijkpunten/forts uit de 2e wereld oorlog. De wandeltocht ging t omhoog tot een prachtig uitkijkpunt, maar het mooiste was....de KOALA`S die daar in de bomen hingen. Echt superleuk en superschattig om ze te zien. We konden ze echt heel dicht bij zien en ze zien er verschrikkelijk lief uit. heel wollig en zacht. Ze zitten altijd op een takje en 90 % van hun tijd zijn ze dronken van de eucalyptus. 10% zijn ze lekker de blaadjes aan het verorberen. Superleuk dus. Een heerlijke dag.

donderdag 21 juli 2011

Luie dag

Vandaag een enorme relaxdag gehad. de kinderen hebben lekker uitgeslapen, John en ik hebben een vroege strandwandeling gemaakt. Na het ontbijt om 11 uur zijn we richting strand gegaan en hebben heerlijk in de golven gespeeld, op het witte zand gezonnebaad en een boekje gelezen. Om een uurtje of 4 vonden we het wel tijd voor een lekker koud biertje en een glaasje fris voor de jeugd. Vanavond gaan we lekker uit eten.
dus zeer ontspannen en gezellige dag. gooi nog een paar foto`s van vandaag op het web. kunnen onze pa`s en ma`s zich lekker maken.
dikke zoenen. Anja en het restje

ps: nog een leuke cassowarie op de camping deze morgen.

woensdag 20 juli 2011

Mission Beach

gisteren zijn we weer in de bewoonde wereld terecht gekomen. Teruggereden via Daintree NP, over het veerpontje, terug naar Cairns. Daar de bergen in gereden. Eerst naar Karunda, een klein plaatsje met allerlei winkeltjes en veel kunst van de Aboriginals. Daar hebben we vorige keer onze digiridoo gekocht. nu even gekeken en geschrokken: de prijs was nu 4 keer zo veel. Wel heel veel mooie schilderijen gezien. Was gezellig. Daarna doorgereden over het Atherton Tablelands naar Yungaburra en naar een mooi meertje. Lekker in de zon gelegen en daarna naar een camping toe. er waren geen plekken meer met stroom, dus dan maar zonder....aan het meer. prachtig gelegen!! even in het stadje een hapje gegeten. Daarna de prachtige sterrenhemel bekeken: de melkweg was enorm goed te zien met zeer veel heldere sterren.
Vandaag doorgereden via de Millaa Millaa waterval naar Mission Beach. We hebben een camping aan het strand. We wilde naar Dunk Island, maar dat gaat niet door want hier is een tyfoon aan het land gekomen deze winter. Het koraaleiland is nagenoeg volledig vernield en er mogen geen mensen op om het wat te laten herstellen. dus we hebben morgen een relaxte dag: onze kinderen gaan lekker uitslapen, John en ik willen een eindje wandelen en verder wat op het strand lezen en spelen. nou, moet gaan lukken. Freek wil trouwens hier naar de kapper.........

bushwalk

Nou mam, geen zorgen. Freek en ik zijn heelhuids weer afgeleverd. Was wel heel leuk en best wel spannend. De man die ons meenam wist echt heel veel van het regenwoud en heeft ons behoorlijk veel info gegeven over allerlei bomen, struiken, vruchten. We zijn langs een 800 jaar oude boom gekomen... nouja, de oude boom is intussen verdwenen omdat de vijgboom hem helemaal heeft overgroeid. maar prachtig. Op het moment dat Captain Cook hier op het rif  vastgeliep met zijn boot, was  het dus al een meer dan volgroeide, volwassen boom. Verder hebben we allerlei insekten, kikkers, de groene boomkikker , spinnen (enorm groot; zelfs voor een held als ik!!) een draakje (je weet wel zo`n beest wat echt lijkt op een draakje), een boomrat en 2 slangen gezien. Freek heeft er nog een om zijn nek gehad.
Ik ga nu een poging doen om wat foto`s op het album te plaatsen.

Cape Tribulation dag 3

Hallo allemaal, sorry voor de weinige en korte posts van de laatste paar dagen, maar we hadden maar heel kort internet!
Vandaag doe ik nog een stukje schrijven!!
Ik ga jullie wat vertellen over de derde dag dat we op Cape Tribulation waren! Toen zijn we gaan snorkelen.
We waren met nog 13 andere mensen, een paar uit zuid afrika, amerika nog een andere nederlandse jongen en een nederlands meisje wat al 6 jaar in Australie woont! Zo zie je: overal zijn Nederlanders!!
Toen we werden opgehaald met het busje van de snorkelorganisatie werd ons al verteld dat het behoorlijk ruw weer was.
Dat bleek ook wel op de tocht met de boot naar het rif. we hebben hele grote golven doorkruist, maar wees gerust: we leven nog steeds! Vooral Papa heeft de golven gevoeld, hij was kleddernat toen we aankwamen.
De tocht was wel super stoer! Onderweg zagen we nog 2 walvissen, wat natuurlijk iedereen super speciaal vond.
Toen we eenmaal op het rif aankwamen, kregen we duidelijke instructies, onze brillen en pijpjes, een 'nudel' (een soort slang die drijft waarop je kan hangen) en hoppa, daar gingen we het water in.
Iedereen was natuurlijk heel blij dat we wetsuits aanhadden want het water was behoorlijk koud! Maar wat we zagen was het meer dan waard! We hebben kleine nemo's gezien, gezwommen met schildpadden ( hele grote!!), duizend en een verschillende vissen en koraal gezien, Freek Sander en mama hebben zelfs een stingray gezien: dat is een rog met een stekel op z'n staart. Sander was in Amerika daardoor gestoken!
Kortom woorden kunnnen niet genoeg zeggen, je zou het moeten beleven!!

Na twee uur snorkelen was iedereen totaal bevroren dus hebben we lekker opgewarmd in het zonnetje op de boot en daarna begon de spectaculaire terugreis. Ons werd verteld dat als je achter in de boot zat het het rustigst was en voorin het stoerst. Mama Freek en ik besloten om voorin te gaan zitten en we hebben een half uur in een achtbaan gezeten! Het leek wel de Efteling zoals iemand opmerkte!
Gelukkig zijn we weer helemaal heel en veilig aan land gekomen en iedereen was helemaal uitgeblust! Dus de rest van de dag hebben we lekker gerust en nog wat gezond!

Mama zal binnenkort wat gaan vertellen over gisteren en vandaag!
Maar voor nu neem ik weer afscheid!
Hele dikke zoenen van Hilde

maandag 18 juli 2011

Cape Tribulation dag 2

Heee thuisfront,
vandaag even een andere schrijfster, omdat Mama en Freek een nachttour door de jungle gaan doen!! Dus ik ga jullie even wat vertellen over deze laatste twee dagen hier!
Gisteren hebben we een groot stuk over het strand gelopen, gelukkig was de zon er eindelijk dus liepen we lekker in het zonnetje. Eerst zijn we naar een klein kreekje geweest, daar lag namelijk een ' saltie' : een zoutwater krokodil. Voor degene die geen biologie meer hebben, dit zijn de grootste en gevaarlijkste krokodillen die er zijn!! Gewoon maar 10 meter van ons af! Ook eigenlijk wel een beetje eng, maar wel heel stoer natuurlijk!

Daarna zijn we de andere kant op gewandeld, naar Cape Tribulation Beach. Dat is een super mooie baai met een jungle aan de ene kant van het strand en zee aan de andere. Toen we terug liepen door de jungle hebben we zelfs een echte hagedis gezien (van een meter)!!

De wandeling was prachtig, we hebben ook nog tegen elkaar gesprint, (natuurlijk liet ik ze winnen, want ja, anders is iedereen weer chagarijnig) Hahahah Grapje!!!

Helaas moeten we weer afscheid nemen, want er staan nog meer mensen te trappelen om op deze computer te kunnen!


Heel veel zoenen van Hilde

zaterdag 16 juli 2011

Cape Tribulation

Vandaag naar het noorden gereisd. Daar waar captain Cook ooit vast liep met zijn schip op het rif.
vanuit het comfortabele PortDouglas eerst naar Mossman Gorge: een mooi riviertje over rotsen, omgeven door eeuwenoud regenwoud. Wij kwamen aan met een drupje, dus mijn advies was neem je jas mee..... foutje....bloedheet, zweet op de rug tijdens onze wandeling door het regenwoud. Was nog redelijk gecultiveerd, maar wel mooi waarbij je een goed beeld kreeg van het regenwoud en hoe het is opgebouwd met allerlei lagen en planten (die wij in onze kamer zetten). prachtige bomen met wortels.
Daarna doorgereden naar de ferry die ons overzette over de Daintree River (gevuld met krokodillen en mangrovebossen aan de zijkant). Nou, dan kom je ineens in een andere wereld: echte wildernis dus. er gaat nog net een weggetje (let op weggeTJE!)  door het oerwoud. dit bos is 130 miljoen jaar oud en prachtig. gevuld met ontzettend veel verschillende planten en bomen. Je bent echt niets op deze plek; je hebt gewoon de natuur te volgen. We zijn over een aantal bruggetjes gereden, waarbij er een zo was dat Sander vanuit achteren riep: " als ik doodga........" wijzend met zijn vinger naar John. Ook wij dachten... laten we de auto voor ons maar eerst even erover heen rijden...en dan kijken of we zelf nog gaan.
We zijn nog een ijsje gaan eten. Hier hebben ze in hun tuin allerlei fruit staan waar ik echt nog nooit van mijn leven van gehoord heb en daar maken ze ijs van. je kunt niet kiezen. ze hebben een bakje met 4 smaken en take it or leave it. wij hadden passievrucht, coconut, en 2 onbekende: een leek op cappucino en een op een soort van chocolade. (Sander dacht daar wat anders over.)
Nu zitten we op camping Cape Tribulation: echt, recht aan het strand, midden in het oerwoud. Het strand is omgeven door coconut-tree`s en andere tropische verassingen en gelijk in de zee is het koraal rif. het is zo echt midden in de natuur: geweldig!! Er is geen normale electriciteit, water, riolering. Alles is anders geregeld met generatoren, water wat wordt opgevangen vanaf een dak in een watertank, een speciale bio-tank om onze resten te verwerken. Hier 10 minuten vandaan is een creek waar de croc`s liggen te zonnen, aan de andere kant oneindige stranden met prachtige uitkijkpunten. Zeer bijzondere plek.

vrijdag 15 juli 2011

Port Douglas

het wordt tijd dat ik wat ga vertellen over onze Apollo, nickname Vannie. Hij is prachtig. gloednieuw en behoorlijk luxe met een magnetron en tv. we hebben 6 slaapplaatsen. Het achterste bed gaan we lekker plat houden, kunnen we lekker op dutten of lezen. Het voorste maken we wel elke dag tot zitje. Ook boven de chauffeur is een bed voor 2 personen. We hebben een airco en een uitgebreide keukenblok. Verder voor buiten 2 tafels, 5 stoelen en een zonnescherm. al met al een mooi ding om mee rond te karren.
Vandaag in Port Douglas geweest: een tropisch dorp boven Cairns aan een prachtig strand. Het strand is hoefijzer-vormig, omgeven door tropische begroeiing en palmen en in de verte zie je wazige, groene heuvels. het was vandaag redelijk bewolkt maar wel met een temperatuur zo rond de 25-28 graden. dus heerlijk. We hebben echt gerelaxed, wat gewandeld, wat door het dorpje heen, lekker een strandwandeling gemaakt en gekeken naar de kitesurfers, wijntje, biertje, ons verlekkerd aan de prachtige  huizen. (Hilde gaat hier op huwelijksreis zegt ze, dus Dennis begin maar te sparen!!). Al met al een echte ontspannen vakantiedag op een echt vakantieplek. Tot nu toe bevalt onze reis heel goed. de Ozzie`s zijn supervriendelijk en relaxed. Morgen gaan we weer verder: op naar Cape Tribulation (verder noordelijk kan je niet komen zonder 4WD). we gaan daar 3 nachten blijven. Hopelijk is er WIFI anders hebben we daarna weer contact. dikke zoenen.

ps: nog steeds geen kans om foto`s toe te voegen. wordt straks een hele serie. doei.

donderdag 14 juli 2011

Reizen naar Cairns

om 7.00 uur zaten we in de trein naar het vliegveld. ijzig koud!! tegen vriespunt aan en nergens centrale verwarming. dus ook zeker niet in de trein! dat is voor ons dutchies echt onbegrijpelijk.
maar goed, op het vliegveld was het wel aangenaam, we waren supersnel ingecheckt. (wel wat ruzie met het baggage-afgeef-systeem) Daarna een lekkere bak koffie/thee en vlug in het vliegtuig. Het was een prima vlucht en daarna zijn we door Captain Sparrow naar Apollo gereden voor de camper. het is toch altijd weer een avontuur om zo` n camper op te halen en in te richten. Het ging redelijk relaxed en na een uurtje konden we wegrijden op weg naar de eerste boodschappen. De bijrijder is nu van groot belang om vooral toch maar aan de linkerkant van de weg te blijven en de rotonde`s goed te nemen. Maar we hebben het overleefd en zijn daarna naar Port Douglas gereden. Daar staan we nu op een camping met een micro-zwembad. Het is eigenlijk meer een groot bad voor 2 personen. maar 400 meter van het centrum en ongeveer ook zoiets van het strand. Morgen vooral helemaal niets doen. waarschijnlijk wel even door het stadje, want het ziet er erg gezellig uit. Hilde en ik zitten nu in een internet cafe om dit te schrijven en ze wil natuurlijk even contacten met haar liefje. Nou, tot gauw. zoen

ps. foto's komen nog een andere keer. In dit internet cafe kunnen we de foto's niet uploaden dus jullie zullen nog even moeten wachten!

sydney

woensdag, Sydney-dag. `s ochtends op tijd rijden Hilde, John, Riny, tante Jo en ik richting Sydney. Eerst pikken we Jody even op en bewonderen we haar leuke appartement met een leuk konijn als huisdier. We rijden verder naar het centrum en stappen ongeveer voor het Queen Victoria Building uit. zeg maar de meest luxe mall die er in Sydney bestaat. Wel even binnen gekeken natuurlijk: prachtig, met een mooie koepel en glas in lood. het doet heel engels aan. Daarna verder de stad in, vooral lekker shoppen. Hilde scoort een mooie jeans en ook John slaagt voor een nieuw shirt. Verder heerlijk rond gekeken. Sydney is een leuke, bruisende stad met enorm veel aziatische mensen! Je denkt intussen: waar zijn de boys.... nou, die hangen rond op een surfboard. Zij zijn bij Justin blijven slapen en zijn de ochtend samen gaan surfen. Renee heeft met de professionele camera van haar moeder prachtige foto`s gemaakt. Het lukte eigenlijk best goed met de jongens en ze konden allebei op de plank blijven staan. Ook de kou viel in het water echt mee: onder water was warmer dan boven water!! Zij zijn in de middag naar Sydney gereden en we hebben in de city afgesproken. (vlak bij Lady GaGa! eerst dachten we dat al die mensen daar stonden voor een  handtekening van een Dutchie, maar helaas, we hadden onszelf iets te hoog ingeschaald.Het was toch echt voor Lady GaGa). met de jongens erbij zijn we gaan kijken naar de Rocks (de straat waar vroeger veel ruige pubs waren waar de zeelui zich onder tafel dronken om daarna een potje te knokken), de stoere Harbour Brigde en het Opera House. Het weer was wat grijs, maar het blijft een zeer mooi punt: aan het water, overal bootjes vanuit de circulair quai, de brug en natuurlijk het beroemde Opera House. dit laatste lijkt wel van schelp gemaakt. echt prachtig!! Ook de jongens moesten natuurlijk een jeans scoren en daarna zijn we naar een vriendin van Renee gegaan die ging optreden: Penny and the Mystics. een band van de zuidkust die een subsidie had gekregen om een tour te maken. vandaag was het eerste optreden en wel in Sydney. Als je ging kijken, ging je daar ook een hapje eten. Er was een leuk voorprogramma met relaxte muziek, dito muzikanten. beetje regae-achtig. Daarna kwam Penny: die meid had een mooie stem, en het was superduidelijk dat ze zelf als band enorm genoten. heel enthousiast. superleuk om er bij geweest te zijn. Haar vader, ook met nederlandse afkomst, kwam natuurlijk gelijk nog even een handje schudden. er zitten daar aardig wat nederlanders. We waren laat thuis. vlug koffers pakken en naar bed, want morgen moeten we er vroeg uit.

dinsdag 12 juli 2011

Kiama en Jervis bay

Zo, even een snelle update van de afgelopen 2 dagen samen met de familie. Riny en Justin en Renée hadden vrij genomen en hebben ons de afgelopen 2 dagen mee op pad genomen.
Op dinsdag zijn we via een mooie scenic route naar Kiama gereden. dat is de plaats waar Justin en Renée wonen. Het is weer gaaf om hier rond te rijden: de bomen en struiken en vogels zijn zo anders dan bij ons. overal vliegen papegaaien en kakatoe`s rond. de weg was heel mooi met een prachtig stuk langs de kust. Kiama is een niet zo`n grote plaats onder Wollongong, ongeveer 1,5 uur van Sydney vandaan. Daar hebben we lekker gepicknickt met Fish & Chips. Daarna een mooie wandeling gemaakt over de rotsen en er was een blowhole waar de golven hoog omhoog spatte. `s Avonds hadden ze een heerlijke "barbie" georganiseerd en de familie van Renée was ook gekomen: ook van nederlandse komaf. Heel gezellige en vriendelijke mensen. Onze Freek heeft een hele tijd met Adam van 21 zitten kletsen. Onze boys krijgen wat zelfvertrouwen in de engelse taal en durven wat beter te praten en dat is harstikke leuk. Het huis wat Justin zelf gebouwd heeft vanaf een bouwval, is prachtig. Echt heel mooi gedaan alleen... (wat wij nederlanders niet kunnen begrijpen) deze huizen hebben geen van allen een verwarming!! Overdag is het hier nu prachtig weer, maar in de avond wordt het toch behoorlijk koud en we hebben dan ook rond een vuurtje gehangen met onze dikke truien aan.
De hond van Justin is geweldig lachen: het is een soort van bulldog, hij heet Sumo en is geweldig. Hij is een heerlijke macho hond die veel wil spelen en constant aandacht wil. Dinsdag zijn we eerst met hem een flinke wandeling gaan maken naar de plek waar de rivier in de zee komt. Een mooi punt midden in een nationaal park. Daarna zijn we met zijn allen (ook Jody & Julie) naar Jervis bay area gereden. Ook een nationaal park. werkelijk prachtig gebied: een grote baai omringt door witte stranden en australische bush. de zee is groen en blauw, er vliegen arenden, allerlei prachtige vogels o.a. de kookaburra en we hebben een walaby gezien met baby in de buidel. Het koppie hing buiten boord. Zo schattig. we zijn in een klein tentje wat gaan eten, vlak bij (volgens ingewijden) het witste strand van de wereld!(??!) of dat waar is, weet ik niet, maar het was prachtig. We stonden wat te babbelen en wat rond te kijken en wat denk je... wat een mazzel.... op zo`n 30 meter van de kust zwemt heel rustig een WALVIS voorbij. ongelofelijk geweldig. Hij lag wat te rusten en kwam een aantal keer, heel rustig naar boven. Het voelde als een cadeautje voor ons.
De jongens zijn bij Justin gebleven. Zij gaan morgen surfles krijgen van Justin en de vader van Renée. Hilde wil graag vroeg Sydney in om wat te shoppen, dus John & ik en Riny gaan met haar mee. We ontmoeten elkaar in de middag weer in town en gaan `s avonds naar een optreden van een vriendin van Reneé die zingt in een band. Al met al een paar erg leuke dagen.

zondag 10 juli 2011

aangekomen

Ja.... we zijn in Sydney na 30 uur reizen...... het is prima gegaan, maar wat is het ver. Je realiseert je dan dat je werkelijk de halve wereld overvliegt. eigenlijk ongelofelijk.
In London Heathrow begin eigenlijk al een andere wereld. veel mensen uit India en Pakistan met prachtige jurken. Nog even wat toiletspulletjes gescoord voor in het vliegtuig. In London zijn we in het Quantasvliegtuig gestapt. het is gek, maar gelijk krijg je het Australië gevoel: de manier waarop ze je welkom heten en je helpen is gelijk relaxed, vriendelijk en met een andere toon. Er zijn veel meer mannen steward dan bij de KLM en die kerels staan in het weekend gewoon op het rugbyveld. tenminste, dat gevoel heb ik.
De reis is prima verlopen. In Bangkok mochten we er even uit. Dat is echt weer een andere wereld: andere temperatuur, geuren, mensen. Sander schoot even in zijn "ik hou niet van vreemde dingen"modus en hij was superchagie toen we niet snel een tentje konden vinden waar we een loepia konden eten. (dat wilde hij ook weer niet meer toen ik vertelde dat ik een kakkerlak zag lopen in de wc). maar goed, een smoothie was ook goed en terug in het vliegtuig hadden Freek en ik mazzel. we kregen 4 zitplaatsen voor ons 2en dus we hebben lekker kunnen liggen en slapen. Dit laatste hebben we zowiezo gedaan. Met Hilde als topper. (na een weekje Domburg). Zodra ze een stoel zag, was ze al vertrokken. nou, dan gaat zo`n reisje best snel!!
rond 6 uur plaatselijke tijd, zijn we op Sydney geland. Na alle douane-activiteiten (we moesten allerlei vragen beantwoorden waaronder of we de afgelopen dagen met onze schoenen bij een boerderij zijn geweest) konden we verder en daar stond de familie: Riny, tante Jo, Justin en Renée. Helemaal leuk. Het voelt enorm goed om bij hen te zijn. heel natural.Na een dutje vanmiddag zijn we nu lekker aan het BBQ met een wijntje/biertje. Jody is gekomen met haar vriendin. Jody ziet er hartstikke goed uit. Het gaat prima met haar. En nu gaan we ons op lekker beefje of kippetje storten. Het weer is heerlijk: strak blauwe lucht, 18-20 graden overdag. In de avond koeler, maar trui aan en prima.
dikke zoenen van ons. tot gauw.

vrijdag 8 juli 2011

even aanwijzing voor de ouders

onder het kopje juni staat de link naar het fotoalbum. dus van daar uit kan je makkelijk in ons fotoalbum komen. zoenen.

Vrijdag..... we gaan vertrekken!!

het is intussen vrijdag. We zijn bijna klaar om te vertrekken.
Gisterenavond in Domburg geslapen bij Hilde en haar vriendinnen. Nog gezellig met de dames op een terrasje gezeten en wat gedronken. Zij hebben zich daarna nog een avond/nacht in het uitgaansleven van Domburg gestort en ik als 21+-er ben lekker in bed gekropen. Vanmorgen op tijd naar huis want de kleren van Hilde moesten nog gewassen, gedroogd en hier en daar gestreken. De andere koffers staan gepakt in de gang. De laatste dingetjes worden nog in orde gemaakt zoals muziek op de i-podjes, opladen van de laptop, de laatste mails van het werk. John heeft toch zijn krullen er weer af laten halen. dan komt zijn (nog te kweken) baardje beter uit natuurlijk!!
De jeugd is allemaal over, er is goed nieuws van Nettie, de verbouwing op het werk loopt op zijn eind dus.... we kunnen met een gerust hart een maandje afscheid nemen van Nederland.
Nou, volgende keer vanuit Sydney Australië. We worden opgehaald door Riny en Justin. Zij hebben allerlei plannen gemaakt voor ons, dus we laten ons lekker verrassen.
Dennis en Hilde en Sander en Kathy zullen het even moeilijk hebben want die moeten afscheid nemen. Daarna storten we ons in de wereld van Schiphol en verder.