Met dit blog willen wij jullie meenemen op reis naar Australië en zo laten dromen en genieten van dit vrije en avontuurlijke land.


maandag 25 juli 2011

Magnetic island

hoi allemaal,
het wordt weer tijd om jullie bij te praten. we zijn de afgelopen dagen niet er toe gekomen om ons blog bij te werken. maar ik zal beginnen bij ons vertrek vanaf Mission Beach. We zijn via de Bruce Highway naar Townsville gereden. dit is een behoorlijk grote stad van waaruit je naar Magnetic Island kan varen. We zijn enorm verwend want we vinden Townsville met zijn lange Strand (zoals de boulevard daar heet) niet echt geweldig. Ook zo`n grote stad vinden we eigenlijk niks. De sfeer van kleinere dorpjes als Mission Beach liggen ons beter: relaxtere atmosfeer. Dit geldt ook voor de camping.
Er is een bushfire buiten Townsville, we ruiken en proeven de brand en later komen de stukjes as  overal terecht.
Op deze camping hebben we geen stroom, dus koken we in de gemeenschappelijke keuken en dat is dan wel weer heel gezellig. je komt hier allerlei mensen tegen van overal vandaan: een italiaan die nederlands praat en les geeft op het conservatorium, een nederlandse die al jaren met haar australische vriend over de wereld trekt en af en toe in australie wat maanden werkt om dan weer een jaartje weg te gaan, een engelsman die al jaren in australie woont en allerlei bijzondere theorien heeft over de geografie van australie en de filipijnen.
De volgende dag zijn we met de boot naar Magnetic Island gegaan. dit eiland ligt 8 km uit de kust en kun je al zien vanaf de kust. Het is een magnifiek eiland, klein: zo`n 10 km breed en 8 km diep. Met onze 4WD kunnen we helemaal tot in het hoekje komen over een heel smal weggetje: florence beach en radical beach: tja, wat kan ik zeggen...... geweldig. ook nog even gesnorkeld in het heldere water, prachtige omgeving. Paradijselijk gevoel. Daarna doorgereden naar Horse shoe bay en lekker gelunchd en geluierd. Daarna om een uur of 3 een wandeltocht gemaakt naar uitkijkpunten/forts uit de 2e wereld oorlog. De wandeltocht ging t omhoog tot een prachtig uitkijkpunt, maar het mooiste was....de KOALA`S die daar in de bomen hingen. Echt superleuk en superschattig om ze te zien. We konden ze echt heel dicht bij zien en ze zien er verschrikkelijk lief uit. heel wollig en zacht. Ze zitten altijd op een takje en 90 % van hun tijd zijn ze dronken van de eucalyptus. 10% zijn ze lekker de blaadjes aan het verorberen. Superleuk dus. Een heerlijke dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten