Met dit blog willen wij jullie meenemen op reis naar Australië en zo laten dromen en genieten van dit vrije en avontuurlijke land.


zaterdag 16 juli 2011

Cape Tribulation

Vandaag naar het noorden gereisd. Daar waar captain Cook ooit vast liep met zijn schip op het rif.
vanuit het comfortabele PortDouglas eerst naar Mossman Gorge: een mooi riviertje over rotsen, omgeven door eeuwenoud regenwoud. Wij kwamen aan met een drupje, dus mijn advies was neem je jas mee..... foutje....bloedheet, zweet op de rug tijdens onze wandeling door het regenwoud. Was nog redelijk gecultiveerd, maar wel mooi waarbij je een goed beeld kreeg van het regenwoud en hoe het is opgebouwd met allerlei lagen en planten (die wij in onze kamer zetten). prachtige bomen met wortels.
Daarna doorgereden naar de ferry die ons overzette over de Daintree River (gevuld met krokodillen en mangrovebossen aan de zijkant). Nou, dan kom je ineens in een andere wereld: echte wildernis dus. er gaat nog net een weggetje (let op weggeTJE!)  door het oerwoud. dit bos is 130 miljoen jaar oud en prachtig. gevuld met ontzettend veel verschillende planten en bomen. Je bent echt niets op deze plek; je hebt gewoon de natuur te volgen. We zijn over een aantal bruggetjes gereden, waarbij er een zo was dat Sander vanuit achteren riep: " als ik doodga........" wijzend met zijn vinger naar John. Ook wij dachten... laten we de auto voor ons maar eerst even erover heen rijden...en dan kijken of we zelf nog gaan.
We zijn nog een ijsje gaan eten. Hier hebben ze in hun tuin allerlei fruit staan waar ik echt nog nooit van mijn leven van gehoord heb en daar maken ze ijs van. je kunt niet kiezen. ze hebben een bakje met 4 smaken en take it or leave it. wij hadden passievrucht, coconut, en 2 onbekende: een leek op cappucino en een op een soort van chocolade. (Sander dacht daar wat anders over.)
Nu zitten we op camping Cape Tribulation: echt, recht aan het strand, midden in het oerwoud. Het strand is omgeven door coconut-tree`s en andere tropische verassingen en gelijk in de zee is het koraal rif. het is zo echt midden in de natuur: geweldig!! Er is geen normale electriciteit, water, riolering. Alles is anders geregeld met generatoren, water wat wordt opgevangen vanaf een dak in een watertank, een speciale bio-tank om onze resten te verwerken. Hier 10 minuten vandaan is een creek waar de croc`s liggen te zonnen, aan de andere kant oneindige stranden met prachtige uitkijkpunten. Zeer bijzondere plek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten