Met dit blog willen wij jullie meenemen op reis naar Australië en zo laten dromen en genieten van dit vrije en avontuurlijke land.


donderdag 14 juli 2011

sydney

woensdag, Sydney-dag. `s ochtends op tijd rijden Hilde, John, Riny, tante Jo en ik richting Sydney. Eerst pikken we Jody even op en bewonderen we haar leuke appartement met een leuk konijn als huisdier. We rijden verder naar het centrum en stappen ongeveer voor het Queen Victoria Building uit. zeg maar de meest luxe mall die er in Sydney bestaat. Wel even binnen gekeken natuurlijk: prachtig, met een mooie koepel en glas in lood. het doet heel engels aan. Daarna verder de stad in, vooral lekker shoppen. Hilde scoort een mooie jeans en ook John slaagt voor een nieuw shirt. Verder heerlijk rond gekeken. Sydney is een leuke, bruisende stad met enorm veel aziatische mensen! Je denkt intussen: waar zijn de boys.... nou, die hangen rond op een surfboard. Zij zijn bij Justin blijven slapen en zijn de ochtend samen gaan surfen. Renee heeft met de professionele camera van haar moeder prachtige foto`s gemaakt. Het lukte eigenlijk best goed met de jongens en ze konden allebei op de plank blijven staan. Ook de kou viel in het water echt mee: onder water was warmer dan boven water!! Zij zijn in de middag naar Sydney gereden en we hebben in de city afgesproken. (vlak bij Lady GaGa! eerst dachten we dat al die mensen daar stonden voor een  handtekening van een Dutchie, maar helaas, we hadden onszelf iets te hoog ingeschaald.Het was toch echt voor Lady GaGa). met de jongens erbij zijn we gaan kijken naar de Rocks (de straat waar vroeger veel ruige pubs waren waar de zeelui zich onder tafel dronken om daarna een potje te knokken), de stoere Harbour Brigde en het Opera House. Het weer was wat grijs, maar het blijft een zeer mooi punt: aan het water, overal bootjes vanuit de circulair quai, de brug en natuurlijk het beroemde Opera House. dit laatste lijkt wel van schelp gemaakt. echt prachtig!! Ook de jongens moesten natuurlijk een jeans scoren en daarna zijn we naar een vriendin van Renee gegaan die ging optreden: Penny and the Mystics. een band van de zuidkust die een subsidie had gekregen om een tour te maken. vandaag was het eerste optreden en wel in Sydney. Als je ging kijken, ging je daar ook een hapje eten. Er was een leuk voorprogramma met relaxte muziek, dito muzikanten. beetje regae-achtig. Daarna kwam Penny: die meid had een mooie stem, en het was superduidelijk dat ze zelf als band enorm genoten. heel enthousiast. superleuk om er bij geweest te zijn. Haar vader, ook met nederlandse afkomst, kwam natuurlijk gelijk nog even een handje schudden. er zitten daar aardig wat nederlanders. We waren laat thuis. vlug koffers pakken en naar bed, want morgen moeten we er vroeg uit.

1 opmerking:

  1. hoi Lady Anja,

    misschien is het een kwestie van tijd voordat ze jou op de juiste waarde weten in te schatten! Ik ben voor het eerst op jullie blog ingelogd. Ziet er strak uit hoor! Jullie eerste dagen 'down under'zijn vooral erg druk lijkt het mij. Dus hou je verstand erbij bij en blijf vooral links rijden.

    geniet van alles en vooral van elkaar
    André

    BeantwoordenVerwijderen