Met dit blog willen wij jullie meenemen op reis naar Australië en zo laten dromen en genieten van dit vrije en avontuurlijke land.


woensdag 20 juli 2011

Cape Tribulation dag 3

Hallo allemaal, sorry voor de weinige en korte posts van de laatste paar dagen, maar we hadden maar heel kort internet!
Vandaag doe ik nog een stukje schrijven!!
Ik ga jullie wat vertellen over de derde dag dat we op Cape Tribulation waren! Toen zijn we gaan snorkelen.
We waren met nog 13 andere mensen, een paar uit zuid afrika, amerika nog een andere nederlandse jongen en een nederlands meisje wat al 6 jaar in Australie woont! Zo zie je: overal zijn Nederlanders!!
Toen we werden opgehaald met het busje van de snorkelorganisatie werd ons al verteld dat het behoorlijk ruw weer was.
Dat bleek ook wel op de tocht met de boot naar het rif. we hebben hele grote golven doorkruist, maar wees gerust: we leven nog steeds! Vooral Papa heeft de golven gevoeld, hij was kleddernat toen we aankwamen.
De tocht was wel super stoer! Onderweg zagen we nog 2 walvissen, wat natuurlijk iedereen super speciaal vond.
Toen we eenmaal op het rif aankwamen, kregen we duidelijke instructies, onze brillen en pijpjes, een 'nudel' (een soort slang die drijft waarop je kan hangen) en hoppa, daar gingen we het water in.
Iedereen was natuurlijk heel blij dat we wetsuits aanhadden want het water was behoorlijk koud! Maar wat we zagen was het meer dan waard! We hebben kleine nemo's gezien, gezwommen met schildpadden ( hele grote!!), duizend en een verschillende vissen en koraal gezien, Freek Sander en mama hebben zelfs een stingray gezien: dat is een rog met een stekel op z'n staart. Sander was in Amerika daardoor gestoken!
Kortom woorden kunnnen niet genoeg zeggen, je zou het moeten beleven!!

Na twee uur snorkelen was iedereen totaal bevroren dus hebben we lekker opgewarmd in het zonnetje op de boot en daarna begon de spectaculaire terugreis. Ons werd verteld dat als je achter in de boot zat het het rustigst was en voorin het stoerst. Mama Freek en ik besloten om voorin te gaan zitten en we hebben een half uur in een achtbaan gezeten! Het leek wel de Efteling zoals iemand opmerkte!
Gelukkig zijn we weer helemaal heel en veilig aan land gekomen en iedereen was helemaal uitgeblust! Dus de rest van de dag hebben we lekker gerust en nog wat gezond!

Mama zal binnenkort wat gaan vertellen over gisteren en vandaag!
Maar voor nu neem ik weer afscheid!
Hele dikke zoenen van Hilde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten