Met dit blog willen wij jullie meenemen op reis naar Australië en zo laten dromen en genieten van dit vrije en avontuurlijke land.


dinsdag 12 juli 2011

Kiama en Jervis bay

Zo, even een snelle update van de afgelopen 2 dagen samen met de familie. Riny en Justin en Renée hadden vrij genomen en hebben ons de afgelopen 2 dagen mee op pad genomen.
Op dinsdag zijn we via een mooie scenic route naar Kiama gereden. dat is de plaats waar Justin en Renée wonen. Het is weer gaaf om hier rond te rijden: de bomen en struiken en vogels zijn zo anders dan bij ons. overal vliegen papegaaien en kakatoe`s rond. de weg was heel mooi met een prachtig stuk langs de kust. Kiama is een niet zo`n grote plaats onder Wollongong, ongeveer 1,5 uur van Sydney vandaan. Daar hebben we lekker gepicknickt met Fish & Chips. Daarna een mooie wandeling gemaakt over de rotsen en er was een blowhole waar de golven hoog omhoog spatte. `s Avonds hadden ze een heerlijke "barbie" georganiseerd en de familie van Renée was ook gekomen: ook van nederlandse komaf. Heel gezellige en vriendelijke mensen. Onze Freek heeft een hele tijd met Adam van 21 zitten kletsen. Onze boys krijgen wat zelfvertrouwen in de engelse taal en durven wat beter te praten en dat is harstikke leuk. Het huis wat Justin zelf gebouwd heeft vanaf een bouwval, is prachtig. Echt heel mooi gedaan alleen... (wat wij nederlanders niet kunnen begrijpen) deze huizen hebben geen van allen een verwarming!! Overdag is het hier nu prachtig weer, maar in de avond wordt het toch behoorlijk koud en we hebben dan ook rond een vuurtje gehangen met onze dikke truien aan.
De hond van Justin is geweldig lachen: het is een soort van bulldog, hij heet Sumo en is geweldig. Hij is een heerlijke macho hond die veel wil spelen en constant aandacht wil. Dinsdag zijn we eerst met hem een flinke wandeling gaan maken naar de plek waar de rivier in de zee komt. Een mooi punt midden in een nationaal park. Daarna zijn we met zijn allen (ook Jody & Julie) naar Jervis bay area gereden. Ook een nationaal park. werkelijk prachtig gebied: een grote baai omringt door witte stranden en australische bush. de zee is groen en blauw, er vliegen arenden, allerlei prachtige vogels o.a. de kookaburra en we hebben een walaby gezien met baby in de buidel. Het koppie hing buiten boord. Zo schattig. we zijn in een klein tentje wat gaan eten, vlak bij (volgens ingewijden) het witste strand van de wereld!(??!) of dat waar is, weet ik niet, maar het was prachtig. We stonden wat te babbelen en wat rond te kijken en wat denk je... wat een mazzel.... op zo`n 30 meter van de kust zwemt heel rustig een WALVIS voorbij. ongelofelijk geweldig. Hij lag wat te rusten en kwam een aantal keer, heel rustig naar boven. Het voelde als een cadeautje voor ons.
De jongens zijn bij Justin gebleven. Zij gaan morgen surfles krijgen van Justin en de vader van Renée. Hilde wil graag vroeg Sydney in om wat te shoppen, dus John & ik en Riny gaan met haar mee. We ontmoeten elkaar in de middag weer in town en gaan `s avonds naar een optreden van een vriendin van Reneé die zingt in een band. Al met al een paar erg leuke dagen.

3 opmerkingen:

  1. Hi grensjes,wat een mooie dag hebben jullie gehad,en wat een mooie natuur. Die justin heeft een mooi huis gebouwd.het zijn mooie foto's
    Liefs Pa en ma K

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi allemaal,
    We hebben de foto's gezien. In Oosterhout bij het klooster heb je ook kangeroos, vogels zitten hier ook genoeg. Wit zand zeg je, nee lekker in je onderbroek, geef mij maar beton. En al die truien die jullie aan hebben. Zeker koud he, nee geef ons maar het warme Limburg.

    gvd %%$@#$#%^&*(())) wat mooi allemaal!
    Geniet ervan en een kus voor de hele familie van Dyck.

    Groetjes Hans, Janny, Eva, Noor & Tijs.

    ps waar is de andere helft van Jody gebleven?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi familie Grens,
    We zien dat alles goed gaat met jullie en dat jullie al prachtige foto´s gemaakt hebben. Wat een mooie streek is het daar!
    Geniet er lekker van en nog heel veel plezier!!!
    Groetjes,
    Dorine, Mario, Kristel, Jasper en Lukas.

    BeantwoordenVerwijderen