Met dit blog willen wij jullie meenemen op reis naar Australië en zo laten dromen en genieten van dit vrije en avontuurlijke land.


zondag 10 juli 2011

aangekomen

Ja.... we zijn in Sydney na 30 uur reizen...... het is prima gegaan, maar wat is het ver. Je realiseert je dan dat je werkelijk de halve wereld overvliegt. eigenlijk ongelofelijk.
In London Heathrow begin eigenlijk al een andere wereld. veel mensen uit India en Pakistan met prachtige jurken. Nog even wat toiletspulletjes gescoord voor in het vliegtuig. In London zijn we in het Quantasvliegtuig gestapt. het is gek, maar gelijk krijg je het Australië gevoel: de manier waarop ze je welkom heten en je helpen is gelijk relaxed, vriendelijk en met een andere toon. Er zijn veel meer mannen steward dan bij de KLM en die kerels staan in het weekend gewoon op het rugbyveld. tenminste, dat gevoel heb ik.
De reis is prima verlopen. In Bangkok mochten we er even uit. Dat is echt weer een andere wereld: andere temperatuur, geuren, mensen. Sander schoot even in zijn "ik hou niet van vreemde dingen"modus en hij was superchagie toen we niet snel een tentje konden vinden waar we een loepia konden eten. (dat wilde hij ook weer niet meer toen ik vertelde dat ik een kakkerlak zag lopen in de wc). maar goed, een smoothie was ook goed en terug in het vliegtuig hadden Freek en ik mazzel. we kregen 4 zitplaatsen voor ons 2en dus we hebben lekker kunnen liggen en slapen. Dit laatste hebben we zowiezo gedaan. Met Hilde als topper. (na een weekje Domburg). Zodra ze een stoel zag, was ze al vertrokken. nou, dan gaat zo`n reisje best snel!!
rond 6 uur plaatselijke tijd, zijn we op Sydney geland. Na alle douane-activiteiten (we moesten allerlei vragen beantwoorden waaronder of we de afgelopen dagen met onze schoenen bij een boerderij zijn geweest) konden we verder en daar stond de familie: Riny, tante Jo, Justin en Renée. Helemaal leuk. Het voelt enorm goed om bij hen te zijn. heel natural.Na een dutje vanmiddag zijn we nu lekker aan het BBQ met een wijntje/biertje. Jody is gekomen met haar vriendin. Jody ziet er hartstikke goed uit. Het gaat prima met haar. En nu gaan we ons op lekker beefje of kippetje storten. Het weer is heerlijk: strak blauwe lucht, 18-20 graden overdag. In de avond koeler, maar trui aan en prima.
dikke zoenen van ons. tot gauw.

6 opmerkingen:

  1. Lieve grensjes, gauw een berichtje vanuit NYC. 23.22 NYtijd. Onze laatste avond hier, we komen net van Broadway, we zijn naar Mama Mia geweest. Echt helemaal leuk. We hebben jullie natuurlijk gemist met ons rondje fietsen, deze week geen slingerdreef maar Central Park. Morgen vertrekken we naar LV. Goed te weten dat jullie het ook goed maken, hoe kan het ook anders als professionele vakantievierders.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi schatten,

    Wij volgen jullie via dit blog.
    Wij zijn blij dat jullie goed aangekomen zijn, en nu genieten.

    Veel liefs, Pa en Ma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi allemaal,
    Op de foto's ziet het er nu al leuk uit.

    Justin is wel een stuk ouder geworden. Zou hij ook wijzer zijn geworden

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hans heeft geholpen,het lukte niet om een reactie te plaatsen.gr mam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dag familie,
    Wat leuk om jullie zo te kunnen volgen. Leuke dingen staan er op het programma. Veel plezier daar down under.
    Groetjes, Cecile

    BeantwoordenVerwijderen